Zamagurské folklórne slávnosti vyvrcholili v Červenom Kláštore

11.06.2006 Stará Ľubovňa

Červený Kláštor 11. júna (TASR) - Galakoncertom Pieniny, Pieniny vyvrcholili dnes v prírodnom amfiteátri v Červenom Kláštore v okrese Kežmarok Zamagurské fol...
Červený Kláštor 11. júna (TASR) - Galakoncertom Pieniny, Pieniny vyvrcholili dnes v prírodnom amfiteátri v Červenom Kláštore v okrese Kežmarok Zamagurské folklórne slávnosti.

Jubilujúci 30. ročník festivalu pozdravila počas troch dní rovná tridsiatka folklórnych súborov s vyše 1200 účinkujúcimi zo Slovenska, ale aj Bosny a Hercegoviny, Česka a Poľska. \"Čerešňou na torte\" boli dnes Diabolské husle Jána Berkyho Mrenicu. Z Košíc prišiel Železiar a z Michaloviec súbor Zemplín. Vystúpili aj rómske súbory občianskeho združenia Romipen.
Podľa riaditeľa festivalu Petra Šucu je najväčším úspechom 30-ročnej existencie tejto významnej prehliadky folklóru, že sa z regionálneho podujatia vypracovala na národný festival s medzinárodnou účasťou.
Zakladateľov obľúbenej prehliadky autentického folklóru a pracovníkov osvetových zariadení, ktorí sa podieľali od začiatku na tvorbe programov, odmenili pamätnými listami.
Organizátorom festivalu prvé dva dni neprialo počasie a časť festivalového programu Zamagurský maratón s rôznymi atraktívnymi súťažami museli zrušiť. Milovníci folklóru však neprišli o žiadne z vystúpení, pretože sobotňajší program presunuli kvôli dažďu do kultúrneho domu v Spišskej Starej Vsi.
 

Vyberte región

mark